Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

"Heil Hitler?" SOHA! - Paul Cieslar

2.700 Ft
Menny.:db
Nem értékelt
Gyártó: Advent kiadó
Szállítási díj: 1.799 Ft
Várható szállítás: 2022. január 20.

Leírás

A második világháború gyökeresen változtatta meg Paul és családja életét. Idegen hatalmak akarták kényszeríteni őket arra, hogy feladják lengyel örökségüket és szilárd elköteleződésüket Isten felé. A család azonban végsőkig kitartott, megmutatva a világnak, hogy a legnehezebb helyzetekben is lehet engedelmeskedni Istennek. Példájuk rendkívül inspiráló, hitet erősítő a hitben egyre szegényebb világban.

Részlet a könyvből: "10 éves voltam, jószágainkat őriztem odakint, ahogy apám kérte tőlem. A délelőtti vonat éppen akkor hagyta el az állomást, így tudtam, hogy pontosan fél tíz van. Ez egyike volt azon csodás reggeleknek, amikor Isten a mennyből tekintett le, körülöttem pedig a dolgok – a mesés völgyek és patakok – oly csodálatosan festettek.
A reggel békéje azonban hirtelen megtört, amikor három német vadászrepülő emelkedett ki a Kubalonka-hegy mögül. Szoros alakzatban közeledtek, az egyik valamivel a másik kettő előtt, mintha bemutatót tartanának közvetlenül a talajszint felett. Láttam a gépek szürke törzsét, a fülkéjükben ülő pilótákat és a szárnyakra festett baljós, fekete kereszteket. A zaj fülsüketítő volt. A három repülőgép félelmetes sebességgel közeledett felém. A zaj önmagában olyan érzést keltett, mintha a fogaim ki akarnának hullani. Láttam a lángok villódzását, amikor az első gép lőni kezdett, és a fejem felett hallottam a fák hasadását, amikor a golyózápor eltalálta azokat. Ágak törtek le. A jószágok pánikba estek. Levelek és ágak szóródtak szét a mezőn. A gellert kapott golyók hangja körbesüvítette a völgyet. Rémülten futni kezdtem. Megfeledkeztem a birtokunk durva talaján szétszórt éles kövekről, amelyek felsérthetik a csupasz talpam. Megfeledkeztem az állatokról. Megfeledkeztem arról, hogy apám különös gonddal bízta rám őket. Futottam, menekültem a félelmetes jelenet elől, amilyen gyorsan csak tudtam..."

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Paraméterek

Kiadó Advent Kiadó
kivitel fekete-fehér képekkel
Kötés karton ragasztott
Méret 140 x 200 mm
Terjedelem 320 oldal