Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ár:
2.990 Ft
2.691 Ft
Kedvezmény: 299 Ft
Kedvezmény: 10%
Menny.:db

DÁNIEL KÖNYVE - Ronald S. Wallace

Ár:
2.990 Ft
2.691 Ft
Kedvezmény: 299 Ft
Kedvezmény: 10%
Menny.:db
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gyártó: KIA
Szállítási díj: 1.490 Ft

Leírás

Dániel könyvéből elsősorban az izgalmas és látványos epizódokat tartja számon az olvasó. Ilyen a három férfi a tüzes kemencében, Dániel az oroszlánok vermében, vagy a titokzatos kéz és falra írott üzenete, mely rettegéssel tölti el a babiloni király szívét.
Ám a komolyabb tanulmányozás során számos nehéz kérdés vetődik fel: Mikor keletkezett Dániel könyve? Vajon rejtélyes próféciái, nehezen értelmezhető látomásai megközelíthetőek-e a modern olvasó számára, s ha igen, hogyan? Ma, amikor újra divatba jött a világvége időpontjának számítgatása és a végső eseményekkel kapcsolatos találgatás, különös aktualitásra tehet szert az ószövetségi apokaliptikus irodalom legkiemelkedőbb darabjának visszafogott, bölcs elemzése.

Ronald S. Wallace nem csupán a fenti kérdésekre keresi a választ: a fordulatos ószövetségi történetből minden korban érvényes üzenetet bontakoztat ki a hívők számára. Dániel mindenekelőtt abban mutat példát nekünk, hogy miképpen lehetünk egy vallásunktól idegen kultúra és társadalom hasznos és aktív résztvevői úgy, hogy közben hűségesen ragaszkodunk hitünkhöz.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Paraméterek

Oldalszám 204 oldal
Méret 142x197 mm
Kivitel Puha kötés
Kiadás 1998, 2018, 2022 (1. kiadás)
ISBN ISBN 978-963-7954-99-3