Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Bevezetés az Újszövetségbe - D.A. Carson, Douglas J. Moo

5.500 Ft
Menny.:db
Nem értékelt
Gyártó: KIA
Szállítási díj: 1.599 Ft

Leírás

Bevezetés az Újszövetségbe fő témája a "különleges bevezetés", azaz olyan történelmi kérdések, melyek a bibliai könyvek szerzőségével, keletkezési idejével, forrásaival, céljaival, címzettjeivel stb. foglalkoznak. Ez a megközelítés ellentétben ál az újabban megjelent művekkel, melyek a bibliai könyveket inkább irodalmi műfajuk, a retorikai kritika és a történelmi párhuzamok szempotjából vizsgálják. Ezeket a témákat könyvünk szerzői sem tévesztik szem elől, de véleményük szerint ezeket jobb exegetikai kurzusokon tárgyalni. A Bevezetés az Újszövetségbe az alapokkal foglalkozik, és így biztosítja az újszövetségi könyvek pontos, történelmi hátterükön belüli megértését.

A szerzők minden egyes újszövetségi könyvnél megvizsgálják a könyv tartalmát, a teljes kánonra kifejtett teológiai jelentőségét, és áttekintik a könyv legújabb kutatási eredményeit, a szövegértelmezés legújabb irodalmi és társadalomtudományi megközelítéseit.

A második kiadás az elsőhöz képest alapos átdolgozásra került és lényeges bővítésen ment keresztül, mely még inkább megnövelte a széles körben elismert könyv értékét.

* egy új fejezet áttekinti a történelem során használt különböző bibliaértelmezési módszereket
* a Pál apostolról szóló fejezet kibővült az "új nézőpontról" szóló nézetek elemzésével
* külön fejezetben kapott helyet az újszövetségi levelekről szóló rész

Az új kiadás a teológushallgatók újabb nemzedékét segíti az Újszövetség üzenetének jobb megértésében.

A Project Hungary azon munkálkodik, hogy brit és amerikai teológiai szakirodalmi művek pontos és olvasható fordításban kerüljenek a magyar olvasókhoz. Jelen könyv, Dr. Don Carson és Dr. Douglas Moo Introduction to the New Testament c. művének második kiadása is ezt a célt példázza. Ezt a komoly teológusok számára nélkülözhetetlen kincset már sokan méltatták a benne foglalt ismeretek mennyiségéért és a ma is helytálló nézetek világos bemutatásáért.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Paraméterek

ISBN 9789639390447
Kiadó
KIA
Eredeti cím
An Introduction to the New Testament
Kód 6155
Méretek
171 x 242 x 43 mm
Súly 1,180kg
Kötés Keménytáblás
Oldalszám 779
Nyelv magyar

Kapcsolódó termékek